Om Sagorik

Hej!

Vad roligt att du hittat hit!

Jag heter Malin Yngve och bor med min familj utanför Falköping. I februari 2022 startade jag mitt företag Sagorik där jag skriver och illustrerar egna barnböcker samt säljer mina egna illustrationer tryckta på exempelvis kort och fine art prints. Jag har även utökat sortimentet till utskriftsbara produkter som du enkelt laddar ner och skriver ut på din egen skrivare.

Jag har alltid tyckt om att läsa. Tänk att bara få lägga sig i soffan framför kaminen, eller ute i trädgården en härlig sommardag, ta fram en bra bok och låta sig svepas med in i en helt annan värld… Nu läser jag ofta bilderböcker tillsammans med mina barn. För några år sedan väcktes idén om att skriva en egen bok till dem. Jag inspireras av mina två barn och andra barn i min omgivning. Det är så spännande att få ta del av deras tankar, idéer och allt de hittar på. 

Skrivande har alltid funnits med mig. Att få vara kreativ och skapa en helt egen historia är otroligt spännande och utvecklande. Redan när jag var några år hittade jag på egna berättelser som mamma och pappa fick skriva ner åt mig. I skolan var svenska ett av mina favoritämnen, där man fick skriva allt från sagor och dikter till deckare och noveller. 

Illustration är däremot något som är ganska nytt för mig. När jag var liten ritade och pysslade jag mycket och för några år sedan var scrapbooking ett av mina stora intressen. Nu har jag börjat illustrera både mina egna barnböcker och olika motiv till en hel del annat.

2021-2022 studerade jag kreativt skrivande inriktat på barn- och ungdomslitteratur på Mittuniversitetet. Hösten 2022 läste jag en kurs i att skriva bilderböcker på Jönköpings Universitet.

Jag har skrivit och illustrerat två bilderböcker: Mera plåster! och Bim & Vim – Jakten på dammråttorna. Båda böckerna är utgivna på Sagorik.

Böckerna och mitt övriga sortiment av bl.a. prints, kort, presenttags, bokmärken och utskriftsbart material hittar du i webbutiken. Välkommen att botanisera bland mina produkter. Hoppas att du hittar något du gillar!

Om du vill se mer av mitt arbete, följ Sagorik på Instagram eller Facebook.

Du kan även läsa mer om mig på Konstbubblan.se och Konst.se.

Ha en fin dag!

Hälsningar
Malin Yngve

Malin Yngve, porträttbild, profilbild, Sagorik.
MALIN YNGVE
Foto: Marie Fransson