Köpvillkor

Allmänt
Sagorik reserverar sig för slutförsäljning, förseningar och tekniska problem samt för eventuella felskrivningar. Om någon vara på din order är slut i lager skickas information om detta ut till dig via mejl. Efter att du gjort en beställning förbinder du dig att bevaka din inkorg, då all kommunikation kring din order sker via mejl.

Priser
Priserna i webbutiken anges i SEK inklusive moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Priset som var aktuellt vid beställningstillfället gäller. Om priset på en vara går upp eller ner efter beställning påverkas inte priset på din order.

Orderbekräftelse
Efter att kunden lagt en beställning skickas en automatisk orderbekräftelse ut omgående till den mejladress kunden angett.

Nyhetsbrev
På hemsidan finns formulär där du kan fylla i din e-postadress för prenumeration på Sagoriks nyhetsbrev. Du kan även kryssa i att du vill prenumerera på nyhetsbrevet i kassan i samband med köp. OBS! Kom ihåg att bekräfta din prenumeration genom att klicka på länken i mejlet som skickas till dig automatiskt efter att du fyllt i formuläret eller kryssrutan! På grund av GDPR måste du på detta sätt bekräfta din prenumeration för att du ska läggas till på mejllistan. Du kan när som helst välja att säga upp din prenumeration på nyhetsbrevet, antingen via länk i nyhetsbrevet eller genom att kontakta oss via e-post.

Betalningsvillkor
Betalning sker så snart som möjligt efter att kunden mottagit orderbekräftelsen. De betalningssätt som finns att välja på finns angivna i kassan. Mer utförlig betalningsinformation finns i orderbekräftelsen. Betalning sker till något av följande:

Swish 123 110 02 13 – När du klickat på ”Slutför beställning” kommer en qr-kod upp som du enkelt kan scanna för att slutföra din betalning. Vill du inte använda qr-koden kan du istället skriva in uppgifterna manuellt i Swish-appen. Följ då anvisningar i orderbekräftelsen som skickas ut automatiskt direkt efter din beställning. Använd beställningsnummer som referens. Varorna skickas först när betalningen har kommit in på vårt konto. Detta gäller både fysiska och nedladdningsbara produkter.

Bankgiro 5857-3676 – Betala manuellt till vårt bankgiro. Använd ditt beställningsnummer som betalningsreferens. Följ anvisningar i orderbekräftelsen som skickas ut automatiskt direkt efter din beställning. Varorna skickas först när betalningen har kommit in på vårt konto. Detta gäller både fysiska och nedladdningsbara produkter.

Leveransbekräftelse
När din order är postad får du ett mejl om att dina varor har skickats.

Leveransvillkor
När vi fått in din betalning skickas din order så snart som möjligt. Leveranstiden är normalt 3-6 arbetsdagar. Under vissa perioder, såsom semester, kan längre leveranstider förekomma. När varorna skickats får kunden en mejlbekräftelse angående detta. Vanligen skickas varorna spårbart med PostNord och följer deras leveranstider, men även andra alternativ kan förekomma. Sagorik förbehåller sig rätten att välja fraktsätt. Varorna levereras hem till din brevlåda eller till ombud beroende på fraktsätt. Sagorik ansvarar för produkten fram till dess att den skickats iväg. Om varan har skadats under leveransen till dig, tänk på att fota och dokumentera skadorna omgående. Om faktura har valts som betalmetod skickas varorna så snart som möjligt efter beställning och betalning sker enligt faktura. Vid Swish eller Bankgiro som betalsätt skickas varorna så snart som möjligt efter mottagen betalning. Vi levererar endast varor inom Sverige. Kunden ansvarar för att de kontaktuppgifter som lämnas vid beställning är korrekta.

Fraktavgift
Dessa alternativ för fraktavgift erbjuder vi:

Standardfrakt
För alla ordrar innehållande fysiska produkter tar vi ut en fraktavgift på 50 kr inkl. moms.

Fri frakt vid beställningar över 500 kr
Vid beställningar med ett ordervärde över 500 kr finns alternativ för fri frakt. Detta alternativ kommer automatiskt upp i kassan när ordervärdet överstiger 500 kr, men kunden behöver själv kryssa i det alternativet för att kunna ta del av erbjudandet. Kryssas inte den rutan i av kunden i kassan debiteras kunden standardfrakt.

Ingen fraktavgift för virtuella/nedladdningsbara produkter
Observera att vi inte tar ut någon fraktavgift för ordrar som endast innehåller virtuella/nedladdningsbara produkter, exempelvis e-böcker. I detta fall finns inget fraktalternativ i kassan eftersom frakten stryks automatiskt. Innehåller en order både fysiska och virtuella produkter tas fraktavgiften standardfrakt ut.  

Nedladdningsbara produkter
Vid köp av nedladdningsbara produkter får du efter beställning en nedladdningslänk skickad till din angivna mejladress. Notera att nedladdningsbara produkter som ej är gratis skickas först efter att vi bekräftat din order manuellt och din betalning inkommit till vårt konto. Kostnadsfritt material skickas automatiskt direkt efter beställning. Om länken inte dykt upp inom 24 timmar, hör av dig via mejl till info@sagorik.se . Glöm inte att även kolla skräpposten för säkerhets skull. Nedladdningslänken är giltig i ett år. Under den tiden kan du ladda ner produkten max tio gånger via länken. Vi rekommenderar därför att du sparar produktfilen på din dator direkt efter köp för att ha den tillgänglig även efter denna tidsperiod. E-böcker finns i formatet EPUB3. Kunden ansvarar själv för att ha programvara som stödjer denna filtyp. Observera att det inte är ångerrätt på nedladdningsbara produkter.

Vissa produkter i kategorin utskriftbart material är helt kostnadsfria, andra tar jag en liten summa för då jag trots allt lägger ner arbetstid på att ta fram materialet. Du kan skriva ut filerna hur många gånger du vill, men de får endast användas för privat bruk. Även i skolklasser och förskolegrupper får de användas fritt. Vill du använda dem i annat syfte, kontakta mig på info@sagorik.se. Produkterna får inte på något sätt säljas vidare utan min tillåtelse. Det är fritt fram att lägga ut bilder på mina produkter på sociala medier, i så fall blir jag jätteglad om du taggar @sagorik.se så att jag kan gilla och dela ditt inlägg. Du får såklart gärna länka till Sagoriks hemsida om du vill.

Ej uthämtade paket
Om din order levereras till uthämtningsställe och varorna inte hämtas ut av kund, debiteras ändå hela beloppet. Ingen återbetalning sker.

Ångerrätt
Enligt lagen om distansavtal har kunden en ångerrätt på 14 dagar från det att kunden mottagit produkten. För att utnyttja ångerrätten, kontakta oss via e-post. Avvakta med att returnera varorna tills vi bekräftat att vi registrerat din retur. Återbetalning sker inom 30 dagar från den dag då vi mottagit den returnerade produkten. Fraktavgiften återbetalas ej. Ångerrätten gäller inte produkter som anpassats och specialbeställts efter kundens önskemål, såsom födelsetavlor. Ångerrätten gäller inte heller elektroniskt nedladdningsbart material, exempelvis e-böcker.

Retur
Returfrakt bekostas av kunden. Varan ska returneras i originalskick. Tänk på att förpacka varorna på ett sådant sätt att de inte skadas i posthanteringen. Bifoga orderbekräftelsen eller skriv ordernummer och kunduppgifter på en lapp och lägg i paketet, så att vi kan koppla ihop de returnerade varorna med rätt order. Saknas sådana uppgifter kommer ingen återbetalning att ske till kund. Vi rekommenderar att returer skickas spårbart, t ex med PostNord Skicka Lätt. Vid retur ansvarar kunden för varornas skick och att de kommer fram. Sagorik ansvarar inte för detta. Returer som ej kommit fram till Sagorik återbetalas inte. Om varans kvalitet försämrats på grund av kundens hantering kan avdrag på återbetalningen komma att göras motsvarande varans värdeminskning.

Returadress:
Sagorik
Marka Medväga 3
521 92 Falköping

Frågor
Vid frågor och funderingar i samband med beställning kontakta oss på info@sagorik.se så hjälper vi dig så snart vi kan.