Köpvillkor

Allmänt
Sagorik reserverar sig för slutförsäljning, förseningar och tekniska problem samt för eventuella felskrivningar. Om någon vara på din order är slut i lager skickas information om detta ut till dig via mejl. Efter att du gjort en beställning förbinder du dig att bevaka din inkorg, då all kommunikation kring din order sker via mejl.

Priser
Priserna i webbutiken anges i SEK inklusive moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Priset som var aktuellt vid beställningstillfället gäller. Om priset på en vara går upp eller ner efter beställning påverkas inte priset på din order.

Orderbekräftelse
Efter att kunden lagt en beställning skickas en automatisk orderbekräftelse ut omgående till den mejladress kunden angett.

Nyhetsbrev
Vid beställningar via hemsidan registreras din mejladress automatiskt i vårt kundregister och läggs till på listan för nyhetsbrev. Genom att handla från Sagorik godkänner du att din mejldress registreras för detta ändamål. Du kan när som helst välja att säga upp din prenumeration på nyhetsbrevet, antingen via länk i nyhetsbrevet eller genom att kontakta oss via e-post.

Betalningsvillkor
Betalning sker så snart som möjligt efter att kunden mottagit orderbekräftelsen. De betalningssätt som finns att välja på finns angivna i kassan. Mer utförlig betalningsinformation finns i orderbekräftelsen. Betalning sker till något av följande:

Swish 123 110 02 13 – När du klickat på ”Slutför beställning” kommer en qr-kod upp som du enkelt kan scanna för att slutföra din betalning. Vill du inte använda qr-koden kan du istället skriva in uppgifterna manuellt i Swish-appen. Följ då anvisningar i orderbekräftelsen som skickas ut automatiskt direkt efter din beställning. Använd beställningsnummer som referens. Varorna skickas först när betalningen har kommit in på vårt konto.

Bankgiro 5857-3676 – Betala manuellt till vårt bankgiro. Använd ditt beställningsnummer som betalningsreferens. Följ anvisningar i orderbekräftelsen som skickas ut automatiskt direkt efter din beställning. Varorna skickas först när betalningen har kommit in på vårt konto.

Faktura – Efter att du lagt din beställning skickar vi ut en faktura manuellt till din angivna e-postadress så snart som möjligt. Fakturan skrivs manuellt, vilket innebär att det kan dröja upp till 24 timmar innan den skickas ut. Varorna skickas så snart som möjligt efter genomförd beställning. Vid faktura som betalmetod är förfallotiden 30 dagar, förfallodatum anges på fakturan. Fakturaavgiften är 40 kr inkl. moms och läggs manuellt på fakturan. Detta innebär att fakturaavgiften alltså inte är inräknad i orderns totalbelopp i kassan. Vid utebliven betalning på förfallodatum läggs det på en dröjsmålsränta på 10% per månad av fakturans totala belopp.

Leveransbekräftelse
När din order är postad får du ett mejl om att dina varor har skickats.

Leveransvillkor
När vi fått in din betalning skickas din order så snart som möjligt. När varorna skickats får kunden en mejlbekräftelse angående detta. Vanligen skickas varorna spårbart med PostNord och följer deras leveranstider, men även andra alternativ kan förekomma. Sagorik förbehåller sig rätten att välja fraktsätt. Varorna levereras hem till din brevlåda eller till ombud beroende på fraktsätt. För födelsetavlor är leveranstiden något längre eftersom de specialbeställs efter kundens önskemål om anpassad text på produkten. Sagorik ansvarar för produkten fram till dess att den skickats iväg. Om varan har skadats under leveransen till dig, tänk på att fota och dokumentera skadorna omgående. Om faktura har valts som betalmetod skickas varorna så snart som möjligt efter beställning och betalning sker enligt faktura. Vid Swish eller Bankgiro som betalsätt skickas varorna så snart som möjligt efter mottagen betalning. Vi levererar endast varor inom Sverige. Kunden ansvarar för att de kontaktuppgifter som lämnas vid beställning är korrekta.

Ej uthämtade paket
Om din order levereras till uthämtningsställe och varorna inte hämtas ut av kund, debiteras ändå hela beloppet. Ingen återbetalning sker.

Expeditionsavgift
Vi tar ut en fast expeditionsavgift på 50 kr inkl. moms oavsett beställningens totalsumma, innehåll eller fraktsätt. Detta gäller även vid beställning av elektroniskt material, såsom e-böcker.

Ångerrätt
Enligt lagen om distansavtal har kunden en ångerrätt på 14 dagar från det att kunden mottagit produkten. För att utnyttja ångerrätten, kontakta oss via e-post. Avvakta med att returnera varorna tills vi bekräftat att vi registrerat din retur. Återbetalning sker inom 30 dagar från den dag då vi mottagit den returnerade produkten. Expeditionsavgiften på 50 kr inkl. moms återbetalas ej. Ångerrätten gäller inte produkter som anpassats och specialbeställts efter kundens önskemål, såsom födelsetavlor. Ångerrätten gäller inte heller elektroniskt nedladdningsbart material, exempelvis e-böcker.

Retur
Returfrakt bekostas av kunden. Varan ska returneras i originalskick. Tänk på att förpacka varorna på ett sådant sätt att de inte skadas i posthanteringen. Bifoga orderbekräftelsen eller skriv ordernummer och kunduppgifter på en lapp och lägg i paketet, så att vi kan koppla ihop de returnerade varorna med rätt order. Saknas sådana uppgifter kommer ingen återbetalning att ske till kund. Vi rekommenderar att returer skickas spårbart, t ex med PostNord Skicka Lätt. Vid retur ansvarar kunden för varornas skick och att de kommer fram. Sagorik ansvarar inte för detta. Returer som ej kommit fram till Sagorik återbetalas inte. Om varans kvalitet försämrats på grund av kundens hantering kan avdrag på återbetalningen komma att göras motsvarande varans värdeminskning.

Returadress:
Sagorik
Marka Medväga 3
521 92 Falköping

Frågor
Vid frågor och funderingar i samband med beställning kontakta oss på info@sagorik.se så hjälper vi dig så snart vi kan.